Amarone Della Valpolicella DOCG este un vin într-adevăr excelent.
Vehemenţa acestui vin roşu oferă o plăcere deosebită.
Pentru realizarea vinului Amarone, strugurii sunt uscati timp de 3-4 luni, câştigând astfel un buchet cald şi remarcabil de fructe uscate şi de condimente.
Are un gust catifelat, complex şi elegant.
Culoare: roșu intens cu nuanțe violet.
Arome: Arome intense de fructe înăbușite și gem.
Gust: este foarte elegant datorită echilibrului armonios dintre putere și moliciune.
Are un final complex, cu arome clare de gem (cireșe, mure, zmeură) și note picante intense.
Asocieri culinare: carne roșie și mâncăruri ușor picante.
Soiuri de struguri: Corvina, Rondinella, Molinara
Regiunea de producție: Cazzano di Tramigna, comună din provincia Verona
Se recomandă servirea la temperaturi cuprinse între 16-18°C.







Recenzii
Nu există încă recenzii.