Rosso di Montalcino di Val di Suga provine din podgoriile situate în Val di Cava, în municipiul sienez Montalcino, în Toscana.
Este produs din struguri Sangiovese puri, recoltați și selectați în întregime manual în primele zece zile ale lunii octombrie. Fermentarea are loc timp de 15 zile, în rezervoare din oțel inoxidabil la o temperatură controlată de 30 ° C. Ulterior, vinul se maturează 24 de luni în butoaie de stejar, înainte de a fi comercializat.
Acest vin se caracterizează printr-o culoare roșu rubiniu intens. Se simte arome cu note elegante de fructe roșii coapte, usor picante. La gust este uscat, cu un corp plin și catifelat și un final foarte lung și persistent.
Perfect pentru a însoți primele feluri de mâncare, este ideal în combinație cu carne roșie la grătar.
Specificatii | |
Aroma | Sec |
Aspect | Rosu |
Forma de prezentare | Sticla 0,75l |
Tara origine | Italia |
Anul de productie | 2016 |
Zona de productie | Toscana |
Vita de vie | 100% Sangiovese |
Alcool | 13 % |
Temperatura de servire | 16-18 ℃ |