Premii: Luca Maroni: Annuario dei Migliori Vini Italiani 2020, 99 puncte
Strugurii sunt recoltați manual când sunt perfect coapti și sunt vinificați separat pentru a respecta cel mai bine particularitățile caracteristice ale soiurilor individuale. După o zdrobire usoara și blândă, strugurii sunt supuși unei macerări reci timp de 12 ore și imediat strugurii sunt presati. Pecorino fermentează în butoaie mari neglobate de 50 hl, Fiano și Grillo fermentează în oțel inoxidabil, la temperaturi cuprinse între 10⁰ / 12⁰C.
Vinurile grupului “Fantini de Farnese” sunt produse cu cei mai buni struguri provenind din valea Farneto și din alte zone importante din Abruzzo, care își finalizează procesul de îmbătrânire în frumoasele pivnițe ale Castelului Caldora, o clădire istorică pe care compania dorea să o renoveze pentru a proteja moștenirea culturală și tradiția viticolă a teritoriului Ortona.
O echipă de vinificatori tineri si talentați, condusă de doi super-consultanți de renume internațional, își dedică în permanență activitatea pentru îngrijirea fiecărei faze de producție.
Recenzii
Nu există încă recenzii.