Acest produs interpretează foarte bine legătura sa cu un teritoriul apreciat în întreaga lume, pentru patrimoniul său cultural și enogastronomic.
..cum se naște, vă invităm în spatele scenei.
“Pentru producția de salam toscan folosim carne italiană de porc, cum ar fi șunca, umărul și burta subțire.
Untura, conotația tipică a produsului, se obține din grăsimea spatelui porcului, tăiată în dimensiuni cuprinse între 1 cm și 0,5 cm.
Carnea este măcinată separat, în timp ce grăsimea este amestecată cu sarea în interiorul malaxorului.
Odată ce măcinarea cărnii este finalizată, se adaugă grăsimea împreună cu amestecul de condimente (și aditivi).
Carnea este pusă în intestin natural sau sintetic.
După acest pas, produsul este lăsat să se usuce în medii speciale care declanșează procesul de fermentare.
Ultimul act al acestei lucrări complexe, este maturarea în mod natural.
Aceasta variază de la 20 la 70 de zile, în funcție de mărimea și dimensiunea salamului.
S-a obținut astfel un produs excelent, bine condimentat, care poate fi ambalat întreg și / sau porționat, apoi etichetat pentru comercializare.
Recenzii
Nu există încă recenzii.