Salamino Toscana Extra Intero

75.00lei

Salamul Toscan  este una dintre cele mai înalte expresii ale artei de a spori  şi multiplica arome inimitabile pe care le poate oferi carnea de porc. Se caracterizează prin aroma intensă dată de mirodenii nobile folosite la amestecarea și folosirea cărnii slabe.
Se potriveşte perfect cu alte produse tipice toscane, cum ar fi vinurile, brânzeturile și pâinea.
Pe scurt, o notă puternică și decisivă cu care şi alţii sunt de acord, este faptul că salamul Toscan, este „ muzică pentru urechile gurmanzilor din întreaga lume”

10 în stoc

Salamul toscan  se poate lăuda cu onoarea de a fi menționat într-unul din textele clasice de referință privind cunoașterea științifică.
Gaius Pliny, scriitorul și amiralul roman, care a trăit în primul secol după Hristos, își exaltează tradiția nobilă într-una din pasajele sale Naturalis Historia “… Este în leagănul limbii italiene, este în inima Toscanei că porcul ajunge la excelența sa, prin producția de salam real … “.
Merită  aceste cuvinte,  datorită valorilor tradiționale, tipice și autentice ale acestui produs, care interpretează atât de bine legătura sa cu un teritoriu apreciat în întreaga lume pentru patrimoniul său cultural și enogastronomic.

..cum se naște, vă invităm în spatele scenei.

Pentru producția de salam toscanesc folosim carne italiană provenind din porțiuni nobile ale porcului, cum ar fi șunca, umărul și burta subțire.
Grăsimea / untul, conotația tipică a produsului, se obține din grăsimea spatelui porcului, tăiată în dimensiuni cuprinse între 1 cm și 0,5 cm.
Carnea este măcinată separat în timp ce grăsimea  este  amestecată cu sarea în interiorul malaxorului.
Odată ce măcinarea cărnii este finalizată, se adaugă grăsimea  împreună cu amestecul de condimente (și aditivi) capabili să ofere personalitate și aromă caracteristică produsului.
Când acest pas este finalizat, carnea  este pusă în intestin natural sau sintetic, iar apoi produsul este lăsat să se usuce în medii speciale care declanșează procesul de fermentare.
Ultimul act al acestei lucrări complexe, este maturarea  în mod natural, care variază de la 20 la 70 de zile, în funcție de mărimea și dimensiunea salamului.
S-a obținut astfel un produs excelent, bine condimentat, care poate fi ambalat întreg  și / sau porționat, apoi etichetat pentru comercializare.

Greutate 0.800 kg
Tara origine

Italia

Forma de prezentare

Baton

Ingrediente

Carne de porc, sare, zaharuri: dextroză, zaharoză, condimente și arome.
Antioxidant: E301, conservanți: E252, E250.

Greutate

400g c.a – a½ sv 200g,800g c.a, 2,8Kg c.a – a ½ sv 1,4 kg c.a., 4Kg c.a.

Maturare

60 zile calibru mare.
20 zile calibru mic.

Alergeni

Absenti conform Directiva 2007/68 / CE din 27/11/2007. III bis Registrului UE nr. 1169/2011.

Caracteristici organoleptice

Miros picant, aromă delicată și plăcută

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Doar clienții conectați care au achiziționat acest produs pot lăsa o recenzie.