TIPOLOGIA
Vin roșu
SOIURI DE STRUGURI
Corvina, Rondinella, Molinara și Cabernet Sauvignon
REGIUNEA DE PRODUCȚIE
Cazzano di Tramigna din provincia Verona
NOTE DE DEGUSTARE
Vin roșu intens, cu note clare de fructe de pădure coapte și note mai ușoare de tutun, cafea și ienupăr.
Este catifelat, complex și elegant datorită taninurilor sale moi,
ASOCIERI CULINARE
Perfect cu mâncăruri fripte de vițel și miel, precum și ciuperci și brânză condimentată.
Culeși manual, strugurii sunt desciorpați și presați.
Apoi, boabele și mustul sunt puse în rezervoare speciale de vin, unde drojdiile selectate sunt inoculate pentru a începe procesul de fermentație alcoolică.
Acest proces are loc strict la temperatură controlată (24-25°C) pentru a extrage componentele mai fructate ale boabelor.
După fermentare rămâne în vasul din oțel inoxidabil și apoi vinul este învechit în butoaie de stejar și baricuri. Apoi urmează procesul de rafinare suplimentară în sticle, timp de 180 de zile.
Vinul este filtrat doar parțial pentru a permite o exprimare mai completă a tuturor aromelor strugurilor. Astfel este obținut Soraighe Ireos Rosso del Veronese I.G.T., un vin deosebit și puternic.
Orice sedimente naturale din vin sunt o dovadă suplimentară a autenticității sale.
Se recomandă ca sticla de vin sa fie deschisă cu o ora înainte de a fi servit, la temperaturi cuprinse între 16-18°C.
Recenzii
Nu există încă recenzii.