VinLaUsa

Degustare de vinuri SERVE - VinLaUsa

Degustare de vinuri SERVE

În luna ianuarie al acestui an, la Wine Barul nostru din Bacău, într-un grup restrâns, respectând toate regulile de protecție COVID19, am povestit cu multă plăcere și am savurat din vinurile Cramei Serve din Dealul Mare.

SERVE a fost prima companie care a pus piatra de temelie a vinului românesc prin prima cramă privată din țară. SERVE își are originile într-un vechi domeniu corsican, cu o istorie de peste 500 de ani, aflat în proprietatea familiei Tyrel de Poix. Fondatorul Cramei, Guy de Poix a moștenit de la tatăl său dragostea pentru vin și spiritul de aventură. Astfel, în 1994, când a pus bazele SERVE, Guy și-a promis că va “crea” în România.

Am avut ocazia să trăim o experiență completă a simțurilor, creată de vinurile făcute cu pasiune și pricepere, și ne-am bucurat papilele cu vinuri din gamele Rezerva Contelui, Terra Romana și Cuvee.

Secretul vinurilor Rezerva Contelui, se ascunde în faptul că acestea sunt create din pasiunea și experiența oenologului SERVE, Aurel Rotărescu. După o lungă carieră profesională care a inclus un permanent schimb de experiență cu câțiva renumiți enologi francezi, astfel lansând în 2017 gama Rezerva Contelui. Am degustat un vin alb și unul roșu din aceasta gamă, al căror miros te cucerește prin prospețimea citricelor, de grapefruit, dar și al florilor de lămâi și salcâm, prin fructele roșii, mure, vișine coapte, stafide și vanilie.

Gama de vinuri Terra Romana, a apărut după 10 ani de la primele vinuri din dorința de a exprima ceea ce francezii numesc Terroir, ce reprezintă o expresie a pământului unde se cultivă strugurii, ajutat de tot ceea ce îi înconjoară : soare, ploi, secete, vânturi, dar și de mâna oamenilor dedicați vinurilor bune. Din această gama, am degustat două vinuri roșii, un vin alb și un roze.

Gama Cuvee, poartă amprenta sufletului celor de la SERVE, și cuprinde vinuri ce poartă numele persoanelor importante din familia de Poix. Aceste vinuri sunt produse în cantități limitate și numerotate individual. Fiecare vin are o personalitate unică, asemeni persoanei căreia i-a fost dedicată. Din categoria vinurilor albe, am degustat Cuvee Clemence, obținut din strugurii chardonnay și fetească albă, cu un gust de alune de pădure, miez de pâine și aromă fină de flori de tei, vanilie și flori de salcâm.

Cuvee Sissi, este vinul roze de o culoare trandafirie, cu un gust răcoritor de citrice și aromă fructată de ananas și pomelo.

Cuvee Charlotte a fost cireașa de pe tort în acea seară. Cupajul de cabernet sauvignon, fetească neagră și pinot noir, ce îi poartă numele fiicei Contelui de Poix, de o culoare rubinie intensă, cu gust și miros de fructe, a încheiat seară în cel mai frumos mod.

Cu siguranță, această degustare a fost printre cele mai așteptate și apreciate, încă de la începerea colaborării noastre cu Cramă SERVE. După acesta seară, nu ne rămâne decât să mergem în vizită la această cramă, pentru a absorbi cu ochii frumusețea ei, cu podgorii întinse, relief pictat de natură și oamenii cu povești fascinante.

Degustare de vinuri SERVE - VinLaUsa
Degustare de vinuri SERVE – VinLaUsa
Categorii