Vitis Metamorfosis a luat fiinţă în anul 2008 prin parteneriatul dintre trei nume de referinţă din industria vinului, Marchesi Antinori, Halewood Romania şi Fiorenzo Rista din dorinţa de a crea şi în România vinuri cu o calitate net superioară producţie locale de până atunci.

Investiţia făcută până în prezent a presupus achiziţia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5 hectare plantate cu viţă-de-vie. Planurile pentru următorii ani prevăd plantarea întregii suprafeţe de teren aflată în proprietatea companiei şi amenajarea cramei în vederea desfăşurării unor activităţi turistice specifice industriei.În acelaşi timp, Vitis Metamorfosis se va concentra şi pe activitatea de export.

În prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de 14 vinuri, şi propune să promoveze soiurile autohtone şi o viticultură sustenabilă obținând deja certificarea pentru primele 15 hectare de viță-de-vie ecologică în 2013 prin Austria Bio Garantie, unul dintre liderii europeni în ceea ce priveşte inspecţia şi certificarea ecologică în agricultură.