Istoria Val di Suga a început în 1969, când o companie deținută de Aldo Moro a cumpărat terenuri agricole la nord de Montalcino și a construit o unitate de producție și vânzare. Acel teren, folosit pentru producerea furajelor la acea vreme, a fost transformat treptat în podgorii și a suferit mai multe schimbări de proprietate.

În 1982, Val di Suga a început să producă vin și a creat o pivniță de vinificație. Prima recoltă care a fost vândută a fost „Val di Suga Brunello Riserva 1977”.

la începutul anilor 1980 a început succesul și extinderea denumirii Brunello di Montalcino. Datorită acestui fapt și a eforturilor și angajamentului constant, atât în viticultură, cât și în producția de vin, Val di Suga a început să iasă în evidență pe scena vinicolă Montalcino.

Dar puterea și natura unică a cramei au fost decisive de-a lungul anilor, chiar de la începutul producției în cele trei podgorii situate pe cele trei pante ale dealului Montalcino, în cele mai potrivite zone de producție Brunello di Montalcino.