În anii 1950, în timpul reconstrucției după devastarea celui de-al doilea război mondial, Egidio Montagner a dorit să se angajeze în realizarea unui proiect: să-și creeze propria cramă, în care să producă vin de calitate.

Scena primelor sale încercări a fost Motta di Livenza, unul dintre cele mai renumite orașe pentru calitatea excelentă a vinurilor produse, precum și o oprire indispensabilă de-a lungul Traseului Vinului Piave. Dragostea pentru pământul său combinată cu grija în prelucrarea strugurilor a distins alegerile făcute de Egidio Montagner, care în 1968 a reușit în cele din urmă să-și întemeieze propria cramă.

De-a lungul anilor, fiii fondatorului și mai târziu nepoții săi au contribuit la construcția a ceea ce este astăzi una dintre cele mai prestigioase crame din Motta di Livenza. Rafinarea tehnicilor de prelucrare a strugurilor și atenția asupra inovațiilor tehnologice aplicate sectorului vitivinicol sunt factori determinanți în afirmarea și succesul vinurilor produse de „Montagner Vini e Spumanti”.