Fondatorul Constantin Girboiu gaseste o oportunitate de business si achizitioneaza de la mostenitorul Familiei Zamfirescu, fosta Ferma 16 care apartinea de IAS Cotesti, domeniul avand in proprietate aproximativ 45 de ha de vita de vie compacta si fostul combinat de vinificatie aflat intr-o stare de degradare vizibila precum si beciurile din faianta de sticla ulterior reconditionate pentru maturarea vinurilor de vinoteca.

In proximitatea combinatului s-a replantat primul lot de Sauvignon Blanc pe o suprafata de 10,98 ha, acesta fiind primul pas dintr-un amplu proces de reconversie a viilor cu soiuri nobile romanesti si internationale, accentul fiind pus in special pe soiul vrancean SARBA, etalon al cramei.

2018 este anul in care faimosul enolog Giovanni Menotti se alatura echipei Girboiu. Cu o experienta de peste 30 de ani de vinificatie atat in zona Friuli cat si la nivel international, Giovanni isi pune amprenta in mod vizibil asupra vinurilor cramei. Inovatia dansului consta in: metode moderne de vinificatie non-evazive, mult respect fata de planta si strugure si a condus la conceperea unor vinuri cu adevarat deosebite ceea ce ne-a ajutat sa ridicam stacheta vinurilor vrancene.