Povestea noastră începe în 1948 cu nașterea tatălui nostru Venio, în San Donato, un mic cătun de case la câțiva kilometri de San Gimignano, spre Volterra.

La acea vreme, bunicul nostru, Libero, era negustor de vite: în timp ce oile așteptau să fie vândute, Imola, bunica noastră, a avut grijă de ele și le-a muls.

Cu laptele obținut a produs niște brânză pe care oamenii de la țară au venit la el acasă să o cumpere și, ei bine, aproape întâmplător, s-a născut tradiția noastră de brânză.

În moșia noastră din Castelul San Gimignano, numită “Il Cardino”, bunica noastră și apoi tatăl nostru, Venio, au început să producă brânză: laptele era procesat crud cu “presura” (cheag vegetal) și maturat pe scânduri de lemn, nu în depozite frigorifice, ci într-o cameră a casei.

Din aceste amintiri a venit dorința de a redescoperi aromele vechi și metodele străvechi de procesare. Chiar și forma “Cardino” a fost preluată din amintirea vechilor recipiente folosite de bunica noastră.

Așa s-au născut brânzeturile noastre cu cheag vegetal, care amintesc de originile noastre.

Caseificio Nuovo a fost înființată în 1987, după treizeci de ani de experiență în sectorul produselor lactate.

De-a lungul anilor, filozofia noastră de producție a rămas fidelă celor mai înalte standarde de calitate: selectăm doar cel mai bun lapte din fermele situate în provinciile Siena și Pisa, controlate și analizate cu atenție zilnic, și folosim numai sare Volterra.

Fiecare produs este preparat cu cea mai mare grijă, respectând tradiția și fără conservanți, pentru a păstra gustul sănătos al brânzei artizanale bune.

Încă procesăm manual brânza: la două ore după muls, laptele ajunge la lăptăria noastră, unde este pasteurizat, turnat în cuvele de coagulare și adăugat cu enzime și cheag.

Cașul astfel obținut este așezat în vase care dau formă produselor noastre. În timpul zilei, roțile sunt întoarse manual de mai multe ori și plasate în camera de uscare.

În dimineața următoare, maeștrii noștri, producători de brânzeturi, presară manual sare alimentară pe roți. Brânza începe acum faza de maturare, timp în care se odihnește aproximativ 10 zile.

În acest moment, brânza necoaptă este gata pentru consum, în timp ce brânzeturile semi-maturate și maturate sunt mutate în camerele de maturare, unde vor rămâne pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 12 luni.

Calitatea înaltă a laptelui proaspăt, pe care îl folosim de zi cu zi, este dezvăluită pe deplin în brânzeturile necoapte; procesarea manuală face restul. Aceste produse vă permit să redescoperiți adevăratul gust al brânzei sănătoase din zilele trecute.

Brânzeturile pecorino coapte sunt brânzeturile noastre cele mai rafinate. Metodele noastre artizanale de fabricare a brânzeturilor și un proces lung de maturare conferă acestor brânzeturi o aromă unică și intensă, făcându-le complementul ideal pentru vinurile importante.